Ziurnalistika 2010
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-30 17:10:57 | Nuoroda

Kas dar nepasidalinot, gal galėtumėt maždaug apžvelgti, ko kieno klausė?

Žinutė parašyta: 2010-06-30 17:19:28 | Nuoroda

mhm,o as keikiuos,kodel vakar nejau ;/ nes siandien tai jau matau zodi " neiskaita" :/ nors dar turiu 1% vilties,kad iskaita :/

• Geografija / MBE 8
  • Istorija / VBE 77
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 56
  • Matematika / VBE 9
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 58
Žinutė parašyta: 2010-06-30 17:32:43 | Nuoroda

Bliamba Rachas tik ir ieskojo kaip pagauti sugluminti :D 

• Istorija / VBE 77
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 83
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-06-30 17:42:07 | Nuoroda

O Dangau... Buvo komisijoje ir Račas? Aš kažkaip bijau to vyruko. O Vaišnys buvo?

Gal kas gali pavardinti komisijos narius, kas jau laikė? Šiaip, visai nestresavau iki šiol, bet kai paskaitinėjau jūsų pranešimus - pašiurpau. Politika man tokia nedėkinga tema ir ėmiau taip stresuoti. Aš užsirašius liepos 2d., matyt, padariau klaidą, nes paskutinę dieną 'atsisijoja' stojančiuosius labiausiai. Manau.

Beje, labai norėčiau, kad pasakytumėt, ar per rašinio rašymą duoda juodraščių ir dar švaraštį? Taip? : )

O per pokalbį reikia stovėt ant scenos prieš komisiją ar sėdėt prieš juos? Nes iš pranešimų nelabai supratau, kaip jis vyksta. O norisi žinot. ;D

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-06-30 17:47:52 | Nuoroda

Gausi vieną švarraštį ir juodraštį (ant jo ir užrašyk "JUODRAŠTIS"). Priduosi abu.

Per pokalbį atsisėsi (kad nenukristum  ar neapalptum)  prie stalo. Ir tada prasidės... :)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 18:02:39 | Nuoroda

bernardinai.lt/straipsnis/2010-06-25-grazina-sviderskyte-stojamieji-labanakt-ir-sekmes/46731

pažiūrėkite tie, kurie dar eis kalbėti. Gal pravers. Sviderskytė, sako, būna komisijoje :)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 18:25:33 | Nuoroda

Ačiū, Rytovėjau. : ) 

Kaip tau pasisekė, kad įstojai. Sveikinimas! ;]

Na, jei man nepasiseks - kitais metais... : )

Žinutė parašyta: 2010-06-30 18:26:49 | Nuoroda

O konkreciai kurioje vietoje lamabpo parasys, kad iskaityta, nes skiltyje stojamieji egzaminai nera jokio palikto langelio. 

• Istorija / VBE 77
Žinutė parašyta: 2010-06-30 18:31:21 | Nuoroda
Julius01 rašė:

O konkreciai kurioje vietoje lamabpo parasys, kad iskaityta, nes skiltyje stojamieji egzaminai nera jokio palikto langelio. 

spausk užpildytas prašymas. ten apačioj

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 68
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-06-30 18:43:51 | Nuoroda
jean-cloude van damme rašė:
Julius01 rašė:

spausk užpildytas prašymas. ten apačioj

Nuostabu...

• Istorija / VBE 77
Žinutė parašyta: 2010-06-30 19:20:04 | Nuoroda

Gal kas turit įspūdžių iš šiandienos? 

Žinutė parašyta: 2010-06-30 19:53:57 | Nuoroda

buvau vakar ir galiu pasakyti, kad nebuvo taip baisu, kaip kad visi sakė :)

pokalbyje, kaip tyčia, klausė tokių dalykų, kuriais nuoširdžiai domiuosi - dabartine ES padėtimi, Landsbergio ir Brazausko politikos palyginimas, apie Sąjūdį ir t.t. tai kažkaip dėl to džiugu :)

man atrodo, kad visų svarbiausia yra nepradėt fantazuot prieš komisiją, nes tada labai lengva "pričiupt". :)

sėkmės visiems, būkit savim, viskas įmanoma :)

• Istorija / VBE 84
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 80
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:14:40 | Nuoroda

Sveiki! Buvau as siandien. Gvau iskaita! Bet neisivaizduoju, kiek dar zmoniu ja gauna. Komisijos saras labai ilgas. Bet buvo Peciulis, delfi.lt vyr. redaktore. aušra Lėka iš veido, račas, paršonis, vaišnys.... Rašiau tema Neplukdyk, Nemuneli. Interviu su vid. reikalu ministru. Rašiau apie kontrabanda. Pokalbis praejo gana sklandžiai. Pagrinde, klausinėjo apie dienos aktualijas, nes sakiau, kad domiuosi. Šiaip jie turi kompa, tad neprifantazuokite, nes pvz tikrino vienos mano drauges svetaine, ar tikrai tokia yra. Šiaip klausia, kodel studijuoti noriu, kuo domiuosi, ka kitais numeriais irasiau. Taip apt dmesys ES buvo didelis, kas dabbar pirminkauja, kada Lietuva primininkaus. Institucijos Es. Zinoma, demesys politikai. Gerai kirskite as opozicijoje kas koalicijoje partiju lyderius. Reikejo vardinti es parlamentarus iš Lietuvos. Nepamirkite paiimti rašytyu straipsnių. Taip pat kalbėjome apuie frakciją. Pagrindinis patarimas-nesakykite to, ko nežinote, nes atsakius į klausimą jie iš atsakyto žodžio traukia kita klausimą, tad gerai apgalvokite. Ai, nesakykit, kuo nesidomite, nes tad pradės apie tai klausinėti. Visiems linkiu sekmės!  žurnalistu gali būti ir nebaigęs šių studijų

Žinutė parašyta: 2010-06-30 22:43:52 | Nuoroda

Ačiū, labai išsamiai nupasakojai. Buvo įdomu ir naudinga. O kada jūs visi jau žinosite savo atsakymus- ar įstojote ar ne?

Žinutė parašyta: 2010-07-01 08:56:17 | Nuoroda

Na ką, sveikinu pirmiausiai visus įstojusiuosius ir labai nenuliūskit neįsotjusieji :D.

O aš turiu klausymą apie jūsų dažnai pamynėtą sakinį : "Žurnalistu galima tapti ir ne studijavus".  Man jūs, durnam, paiškinkit, kaip tai padaryti ? :DD Juk visos įstaigos kreipia visgi dėmesį, ar baigęs esi žurnalistiką, ar visgi tai neturi labai jau didelės įtakos?

Žinutė parašyta: 2010-07-01 10:01:45 | Nuoroda

aišku nekreipia. kreipia dėmesį į tavo sugebėjimus, žinias, norą ir talentą.
o ar kas nors rašėt mokamą į žurnalistiką?  

• Istorija / VBE 98
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 68
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-01 10:20:07 | Nuoroda

Rašėm :) 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 12:34:30 | Nuoroda
ylksis rašė:

domiuosi šiuo konkursu jau kelis metus, bet nesąmonė, jog rašo tik įskaitą, nes pažymis daug nulemtų, dabar tik egzam,inai nulems, šiaip aš nelaikiau, nes netikiu, kad pas mane egzaminai bus 90-100 procentų, bet dar ir atkalbėjo žurnalistai nuo šios profesijos, jog gali žurnalistu būti bet kokios profesijos žmogus, šiaip jau dvejus metus dirbu žurnalistu ir šis darbas man patinka, tai nenusiminkite, jei nepateksite.:)

Na labai jau pesimistinis požiūris. Kas tau sakė, kad šiemet būtent tokie įstos..juolab po tokių egzaminų keistų, kai rezultatai gali nesutapti su tavo "realiu įsivaizdavimu". Ir išvis, baik nuteikinėti tuos, kurie išlaikė stojamąjį :D

Žinutė parašyta: 2010-07-01 12:46:26 | Nuoroda
Karjan rašė:

O Dangau... Buvo komisijoje ir Račas? Aš kažkaip bijau to vyruko. O Vaišnys buvo?

Gal kas gali pavardinti komisijos narius, kas jau laikė? Šiaip, visai nestresavau iki šiol, bet kai paskaitinėjau jūsų pranešimus - pašiurpau. Politika man tokia nedėkinga tema ir ėmiau taip stresuoti. Aš užsirašius liepos 2d., matyt, padariau klaidą, nes paskutinę dieną 'atsisijoja' stojančiuosius labiausiai. Manau.

Beje, labai norėčiau, kad pasakytumėt, ar per rašinio rašymą duoda juodraščių ir dar švaraštį? Taip? : )

O per pokalbį reikia stovėt ant scenos prieš komisiją ar sėdėt prieš juos? Nes iš pranešimų nelabai supratau, kaip jis vyksta. O norisi žinot. ;D

Račas kietas :) Na taip, užduota suktų klausimų, bet bent jau daugumai ( ne man) labiausiai "trukdė" komisijoje sėdinčios moterys. Dekanas Vaišnys komisijoje nesedėjo, bet tarė įžanginį žodį. Nors ką gali žinoti, gal ir sedėjo, juk komisijos narių sąrašas ilgas ilgas ir jie visi padalinti per keturias auditorijas, gal net per dienas... Ar tau tikrai svarbu konkrečios pavardės? Nes bent jau aš manyčiau, kad iš veido ne televizijos žurnalistą atskirti sunku :) O kiekvienas jų mums neprisistatė :)

Jei nesijauti stipri, tai tik džiaukis, kad tokiu laiku užsirašei- gali pasiskaityti ir jaustis visą žinanti :)

Žinutė parašyta: 2010-07-01 13:03:54 | Nuoroda

Jei kam nors aktualūs vakar dienos ( trečiadienio) įspūdžiai, tai bent jau rašto darbo temos pasirodė lengvos, bet suktos. Žodžiai "rengiu interviu su.." nenurodo tiksliai, kokio tipo darbą rašyti: ar užduoti klausimus ir pačiam juos atsakyti, ar tiesiog parašyti iš klausimų susidedantį rašinį.. O dar jeigu ministrų pavardžių neatsimeni, tai ne kiekvienas sugebės išsisukti. Esmė, kad kaip ir visuose darbuose, reikia sekti laiką, nes paprasčiausiai nespėsite. Laikrodžio auditorijoje nebuvo, panelė "vedėja" paskelbė likus pusvalandžiui, na, tiesa, mes dar paklausėm, kai buvo likusios 50min...

Taigi po pertraukos sugūžėję, mūsų bei gretimos auditorijos grupelės, išgirdo po dvi pavardes, nepraėjusias pirmojo etapo. Na o po to prasidėjo pokalbiai...

Nustebino, kad daugumos klausė tokių gan neiprastų nepopuliariosios istorijos faktų, taip pat apie tarptautines organizacijas, jų struktūrą, vadovus. Ypač klausinėjo apie šalies politką- opozicija/pozicija, lyderiai, valdančioji koalicija. O šiaip iš tos srities, kuria, kaip pats duoti suprasti jiems, domiesi labiausiai. Arba tiesiog paklausia, kuo domiesi. Svarbu nepasigauti ant klausimų "koks rytoj koncertas vyks", nes šiomis dienomis juk paskelbtas visuotinis gedulas.

Žiauriausia, tai jog supratęs, kad pasirodei visai neblogai, iškart suvoki, kad geriausiu atveju gausi tik įskaita ( dauguma, tame tarpe ir aš, galvojom,kad tvarka nepasikeitusi).

Na o šiaip ką, tikrai įdomu būtų sužinoti kiek žmonių gavo įskaitą, nes įskaitą gavo tikrai ne visi, bet įsivaizduočiau, kad vos keli iš grupės jos ir negavo. Galbūt klystu.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą