Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-06-08
14:04:50
| Nuoroda
Sveiki, ir as laikiau si egzamina, nors man stojant i kompiuteriu indzinerija (VGTU) jo visiskai nereikia. Siekiau surinkti bent 90 tasku, taciau nesuspejau ir dabar gerai butu, jei bent 80 duotu. Tik vakar suzinojau, kad vertinama ne pagal surinktu tasku skaiciu, o pagal tai, kuria dali laikiusiuju aplenkiau (labai keistai). Paziurejes ankstesniu metu statiskikas nusprendziau, kad 80 tasku mazdaug atitiktu ~70%. O 70% ar maziau nenoreciau, kad butu irasyta i atestata. Idomu, jei man tas egzaminas nereikalingas, pagalvojau, galbut butu galima atsisakyti vertinimo, kaip ir buvo galima nenueiti i egzamina? Siaip ruosdamasis namie spedavau praktines uzduotis atlikti laiku (nors ir "ant ribos") ir viskas budavo gerai, bet egzamine kitaip - atsirando nerimas ir nuolat galvojau ne kaip atlikti uzduoti, o kaip laiku suspeti, o tai labai trukde logiskai mastyti. Suprasdamas, kad prie pirmos uzduoties galiu uztrukti ilgiau negu reikia, emiausi antrosios. Ir ten dar lauke nemalonumas: klaida pavyzdyje. Uztruko, kol susiprotejau. Tai suprates parasiau komentara apie galima klaida ir ja istaisiau duomenu faile. Toliau sprendziant uzduoti problemu nebuvo, bet jau liko kelios minutes iki pabaigos. Buvau labai sunerimes ir tada isgirdau, kad duoda dar 15min., nors per jas nieko protingo taip ir nepadariau. Daug ka darau leciau uz dauguma mokiniu. Skaiciau jusu komentarus, pritariu kad egzamino sandara nera gera ir daug svarbiu ziniu nera patikrinama (nors, turiu pripazinti, mano paties poreikius jis atitiko, bet nesugebejau buti ramus ir laiku spet - cia jau mano problemos labiau, o dar ir nesimiega pries tuos egzus :-| ). Dar keisciau, kad dabar tas pats egzaminas ir B lygiui, ir A. B lygis programavimo neimoko ir jiems to tikrai nereikia, taciau reiketu patikrinti ir ju gebejimus (tai tas testas nelabai padaro, nemaza dalis klausimu is ankstesniu metu). Taip pat A lygio mokiniai turetu ne tik moketi programuoti, o gebeti sekmingai dirbti su Word procesorium, spreadsheet programom (MS Excel), ka labiau mokosi B lygis, ir, manau, labai svarbu moketi nustatyti kai kuriuos dazniau pasitaikancius nesklandumus. Svarbu, kad po mokyklos, namuose arba veliau, pavyzdzui, darbe, susidures su nesklandumais prie kompiuterio, dazniau pasitaikancius moketu isspresti savarankiskai arba tinkamai informuoti administratoriu. Kad gaves paprasta klausima, pavyzdziui, "koks jusu IP adresas", galetu atsakyti ne "kas cia tokio?", arba "kur ziureti?", o tai ko klausiama Programavimas, zinoma, labai svarbus A lygio mokiniams, bet yra daugybe ir kitu svarbiu dalyku, kuriu reikia mokyti ir veliau klausti egzamine. Dziaugiuosi, kad po truputi pereinama nuo Pascal prie C++ (pastaraja kalba as ir atlikinejau praktines uzduotis, nors nespejau ;-( ). Informatikos mokymas bent jau musu mokykloje tikrai prastas ir todel egzamina laikeme tik 8. Gal kitose mokyklose situacija geresne. Manau, praktinems uzduotims atlikti galetu buti duodama daugiau laiko. Nors yra tokiu gudriu ir greitu zmoniu, kurie speja laiku, bet turetu buti atsizvelgiama ir i letesnius - juk tikrinamos labiau zinios, o ne greitis. Pavyzdzui, per IT olimpiada (labiau tiktu sakyti programavimo olimpiada) duoda 4h net ir mokykliniame etape. Per kitus egzaminus jo irgi, galima sakyti, uztektinai, pavyzdziui lietuviu ar matematikos egzaminus. O gal cia tik man atrodo, kad laiko duodama mazai, gal as tiesiog "neatidirbes" su laiku spresdamas programavimo uzduotis. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:08:37
| Nuoroda
Ir as galvoju apie apeliacija del lietuviu egzamino. Daug ruosiausi, buvau ismokes 11 autoriu izangas ir apie autorius interpretacijai. Galiausia rasiau interpretacija is Donelaicio, kuriai mintinai buvau ismokes ~120 geru zodziu izangai ir daliai destymo. Galiausia niekaip negaliu suprasti, kaip po sitiek daug darbo galejau surinkti vos 25% (37 taskai). Net prastesni arba maziau besiruose uz mane mokiniai daugiau gavo. Gal vertintojai kazkaip suprato, kad ne savais zodziais rasau. Butu bent kokie 50%, tada buciau ramus. Net is bandomojo, kuriam tikrai prastai buvau pasiruoses surinkau daugiau (~52 taskus). Nuo 10 klases buvau tvirtai apsisprendes stoti i VGTU ir sutudijuoti kompiuteriu indzinerija. Taciau ne gana to, kad suzinojau toki prasta lietuviu rezultata, dar gavau proga pakalbeti su buvusiu VGTU studentu ir studijavusiu ta dalyka. Jis man pripasakojo visokiu nemaloniu dalyku apie VGTU ir ten vykstancias kompiuteriu indzinerijos studijas. Ten istoti i valstybes finansuojama vieta nemanau, kad butu buve sunku, o dabar gal stosiu i KTU - nebezinau. Ten jau, turbut, reiketu geresnio rezultato norint gauti VF vieta. Nors ir noriu rasyti apeliacija, man neramu, kad gali sumazinti rezultata iki tiek, kad butu neislaikyta. Nors jeigu sumazintu iki kokiu 18%, tuomet nesvarbu. Kaip manote, ar tikrai verta rizikuoti? Apeliacijos formos niekur nerandu. Ar del jos kreiptis i savo mokykla? Gal kas galite paviesinti tokios formos pavyzdi? |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-03
15:18:25
| Nuoroda
83% (85 taskai). Kaip smarkiai nespejus praktines dalies, manau, visai geras rezultatas |